Wednesday, December 28, 2011

Insula Zen

Mai am putin si sarbatoresc un an  de ZEN-dareala, pe o  insula unde ma refugiez doar eu  si unde pot veni sa ma caute doar cei care nu si-au omorit copilaria !

 Rate,minuni colorate atit de libere !
 Iguane, sau manuale pentru forme libere!
Pauni sfiosi si impunatori
Inorogii fantastici
Si pentru ca suntem in preajma sarbatorilor La multi ani!

Friday, October 14, 2011

un vis implinit






Mi-am dorit de mult timp sa realizez un quilt traditional si sa fie functional. In sfirsit am reusit!
.Am inceput cu un quilt pentru un bebe 80x90cm ,cu perna decorativa si apoi am vrut sa-mi impresionez fiul cu un quilt mare 190x220 alb negru cu accente rosii (si ce accente) cu 2 perinite decorative ca pentru un indragostit. Sper sa-l impresionez si sa-mi faca reclama.
Am si un prim admirator care a vrut sa incerce moliciunea quiltului!

Sfirsit de vara la Cormainville

Sfirsit de vara la Cormaiville s-au cum pot altii sa se bucure de lucruri simple






Daca eu nu am calatorit vara asta nicaieri, nu acelasi lucru pot spune despre micile mele lucrari care au fost in Franta. Bravo lor si Smarandei  care a facut posibil acest lucru!Ultima fotografie o surprinde pe Elena intre o inimioara si citiva ingeri !Asi fi vrut sa fiu si eu acolo.

Sunday, September 18, 2011

expo cormainville -septembrie 2011



Mare a fost bucuria cind Smaranda mi-a facut invitatia de a trimite lucrari la expozitia anuala a Asociatiei Beauce-Arts Textiles.Astfel, ciocolata si cafea ,elemente textile si ingeri in gradina mea, s-au pus la drum catre Franta. Ar fi fost pacat ca lucrarile "ciocolata si cafea", a carei  initiatoare a fost Smaranda,  sa nu fie vazute pentru ca toate au fost deosebit de reusite!

Tuesday, July 19, 2011

clienti multumiti


 Iguana Ioanei
 Tricoul Corneliei
Admiratorii  lucrarilor mele sunt putini da sinceri:  2  pe o planeta cu citeva miliarde de locuitori, de .. asta este mai bine mai putini  decit de loc.Au adus de prin dulapuri hainute albe si am inviorat putin atmosfera coapta si de afara si de la locul de munca!

Tuesday, July 12, 2011

Flori toropite de caldura


Caldura asta face ca totul sa devina palid,  iar pentru pictori( nu ca asi fi eu pictor!) o sursa de pasteluri atit de greu de gasit in alte anotimpuri.Gradina mea,  toropita de caldura , a fost sursa de inspiratie pentru acest batic. .

Saturday, July 2, 2011

megazendale



mega anemone




mega-multi bufnite




mega covor de flori




Sunday, June 19, 2011

eu cind vreau sa pictez ,pictez

Dragile mele peticele se intrec in a vopsi si mi-am spus ca daca Betty e harnica si poate vopsi  eu sunt si mai harnica si pot si eu doara fost profesoara mea  la Arieseni.
colmar sau venetia alsaciei ceva de vis
cit de putin imi trebuie sa fiu fericita ,100 de euro
pe tot ce prind fac o zendala

eu o fac eu o port !prin gradina

nu am vrut sa o pozez toata ca-i mare cit china, de ,ca si purtatoarea

floarea soarelui  floarea de vara preferata

ce n-a vazut Strasbourg-ul
Acum o saptamina am calatorit  in Alsacia, o regiune ca de poveste cu multe flori, case traditionale perfect conservate,parca eram intr-un tinut de poveste din  turta dulce.In timp ce lumea se ingramadea prin magazine la cumparaturi de hainute , eu am gasit, incredibil, un magazin de materiale de pictura unde vorbind la perfectie limba germana in modul dat din miini si aratat cu degetul ,am reusi sa-mi cheltui banii pe lucruri care au incaput pe un fund de plasa:creioane pentru zendalas, guta si culori pentru pictura si matase naturala.Mindra de cumparaturile mele am inceput sa vopsesc tot ce prind prin casa! Fusta am pictat-o anul trecut iar anul acesta parlamentul european de la Strasbourg a avut onoarea sa o admire in plenul unei sedinte.

Wednesday, June 1, 2011

Zendale pe plicul zburator

Creativitatea nu are limite,asa ca propunerea (http://french-zendalas-zentangles.blogspot.com) de a desena pe un plic m-a luat prin surprindere.
A desena pe un alt suport ,pe un plic,a fost si sursa mea de a alege tema, porumbeii calatori!


Saturday, May 7, 2011

primavara ciudata




Am observat ca toate lucrurile sunt ciudate in ultima vrema,nu am trait inca vremuri atit de dificile si controversate.Cel mai mult ma tulbura despartirile, abandonul, apatia, lipsa de progres in constiinta oamenilor si mai ales deteriorarea legaturilor dintre oameni. Si parca nu ar fi destul, vremea si ea este o ciudatenie .Nu cred in teoria conspiratiei dar cred ca se intimpla ceva.Si totusi natura invinge, in fiecare an ma bucur de miracolul florilor al copacilor.Ortansa(QUILT ONLINE) ne arata pe blogul ei frumoase lalele si bucuria invierii naturii si daca oamenii sunt diferiti,natura e aceeasi si in alte locuri.
Este clar, Dumnezeu a trecut prin gradina mea!

Friday, April 8, 2011

zen din ce in ce mai mare

Chiar daca suntem in toiul primaverii , m-au inspirat crizantemele  verzi ,sper sa nu alung primavara

Friday, April 1, 2011

zendale de primavara

ou incondeiat cu dantele



fluturi cu aripi libere

Momentele frumoase ale anului ,ca acestea cind vine primavara si sarbatorile de paste sunt o sursa bogata de ispiratie si meditatie.
lalele sub cires
copac cu rod bogat
fluture in plasa
fluture peste gradina
Asa dar, vine primavara cu fluturi, copaci cu cirese si sarbtori de paste cu oua incondeiate