Friday, December 31, 2010

Bucurii la sfirsit de an

Am ajuns la inca un sfirsit de an,cind mai trist,cind mai bun cu multe frustrari ,cu putin entuziasm dar sa nu uitam si de micile bucurii .
 Smaranda ne-a facut o bucurie ,punind intr-un calendar, cartea prieteniei , un lucru atit de sugestiv pentru ce inseamna  o legatura puternica cum este pasiune ce ne uneste ,aceea de a coase .Sunt atit de mindra de grupul nostru si chiar daca nu sunt atit de talentata si harnica, ma bucur ca am avut norocul de a va cunoaste!

La multi ani peticele acum la aniversarea de 5ani!

Sunday, December 12, 2010

Solutie sigura impotriva depresiei

La inceputul toamnei cind ma ocolea o umbra de depresie,e ceva firesc la timpurile astea,am descoperit ceea ce nu am facut niciodata sa crosetez si nu orice .....flori multe si colorate.
Copilul Andrei s-a postat in spatele meu si a exclamat: Mama tu  inveti sa crosetezi de pe yotube?
bien sure,de unde de alt undeva pentru ca in jurul meu nimeni nu mai stie sa croseteze si oricum m-au cam luat peste picior cu noua mea preocupare.Asa ca mi-am cumarat ate,croset si au iesit multe floricele...!
Eu cu brate ca otelul , fac ..floricele.
oricum decit antidepresive....

amintiri pe strazile Iasului

Afisul conexiuni textile seamana cu o harta cu stradute iar pe una o cheama lucia...Stiu, dar fara sa fiu convinsa ca in viata asta nimic nu-i intimplator altfel cum poti sa explici ca o lucrare a mea,6 elemente,a fost expusa la scoala la a carei poarta cindva am batut si eu.
Miruna,peticelul nostru de la Iasi a propus o tema exceptionala cea cu elementele, a facut harta cu stradute si ne-a expus lucrarile intr-un loc cu totul profesional.Si uite asa Iasul ramine in viata mea foarte actual

Thursday, August 19, 2010

La o cafea cu prietenele

M-am intors de la intilnirea cu peticelele de la Craiova,incarcata nu doar de amintiri frumoase ci si cu mici daruri pe care pe fiecare in parte le tin linga sufletul meu.
Darurile de la Smaranda au fost si valoroase dar si insotite de o provocatoare tema :CIOCOLATA SI CAFEA.
Hotarita sa fac lucrarea dar si disperata ca nu am timp am inceput-o profitind de o amarita zi de concediu pe care am vrut sa o traiesc din plin si ......in final e gata!


Deci,dragi peticele va invit la o cana de cafea sau de ciocolata cu toate ca  dupa forma cestilor si a cafetierei asi crede ca mai bine v-as invita la ceai!
Dar ce mai conteaza,fac o invitatie sincera!

Sunday, May 30, 2010

craiova sau cum am primit botezul ca peticel

Craiova , a fost pentru mine prima  iesire in lume,am vazut cum arata o sala de expozitie, cum se expun lucrarile,cum vad altii ce lucram si mai ales ce inseamna echipa ,prietenia .
Am vazut ce inseamna discretie,modestie,am schimbat intre noi pareri,experienta si chiar panglici colorate ,parca eram niste copii care faceau schimb de timbre.
Mariana Tugui ,peticelul nostru din Craiova, a organizat impecabil aceasta expozitie cu atita discretie si modestie de  parca s-ar fi organizat totul de la sine.
Acolo am cunoscut o alta parte a grupului ,pe Dora,Carmina si pe nonconformista Betty le-am cunoscut la Arieseni,iar aici la Craiova pe Lili,Elena,Ortansa, Irina,Mariana,Julieta si bineinteles pe Smaranda motorul si sufletul grupului.
Am admirat toate lucrarile fara sa pot spune decit ca mi-au placut toate,sunt fiecare frumoase si ingenioase prin tehnicile folosite .
Felicitari peticelelor prezente care pe linga faptul ca sunt talentate sunt si foarte placute ,agreabile .
Felicitari peticelelor care au trimis lucrarile si poate alta data ne vom vedea.
Concluzia mea ,este ca fiecare are un stil personal si mai ales multa dorinta de a face ceva!
Inca odata felicitari gazdei noastre si peticelelor participante!

Monday, May 24, 2010

un copac cu flori...

Atit de lunga  a fost iarna incit am visat la primavara de prin februarie,iar postarea o fac azi cind aproape vine iarna.
Nu pot tine ritmul cu natura!

Drumul spre Craiova




Elementele au plecat spre Craiova legate de un sac si insotite de Cici ,o romantica domnisoara care s-a nascut din toate resturile textile gasite prin casa .

elemente

Greu a fost pina am pornit sa realizez din culoare si tesatura cele 6 elemente: apa, focul, pamintul, aerul,metalul si lemnul.
Apoi parca s-au facut de la sine!
Tehnica folosita :tesatura pictata si accente din quiltuit si aplicatii de dantele pe care m-am chinuit sa le destram si dupa caz le-am vopsit.


 

Wednesday, March 31, 2010

Sarbatori de pasti


Erau atit de frumoase sarbatorile de pasti din copilaria mea!Cu toate ca traiam intr-o perioada de maxim comunism, faceam oua rosii ,decorate cu ceara pe care scriam numele noastre si ale parintilor,mama facea cozonaci din care mincam,asa fierbinti in drum spre biserica, totul mirosea a leustean ,iar pasca nu rezista decit pina seara, atit era de buna ,plina de brinza cu smintina si stafide!Nu ne placea mielul dar, atit de bune erau borsurile mamei ca pina azi nu pot sa-i calc pe urme.Si totusi astazi am un fan in tot ceea ce fac , Andrei, care nu gaseste nicaieri in lumea asta ciorba ca a mea.Astazi compun o mincare cu suflet moldovenesc si aspect si gust ardelenesc!Va imaginati ce buna este?

SARBATORI FERICITE!

Thursday, February 11, 2010

A venit primavara
















M-am saturat de atita iarna, imi este dor de straturile mele cu flori.





Asa ca m-am gindit sa-mi creez propria gradina cu flori aici in casa.





Am pictat o pinza si apoi am am pus masina de cusut sa termine ce am inceput eu!

Sunday, January 31, 2010

pictura cu ata




















S-a intimplat sa descopar pictura pe pinza si sa aplic accente prin coasere.

Am descoperit ceva foarte interesant cu putin efort si cu un efect deosebit.







Saturday, January 23, 2010

GATA CU SUNBONNETE











Gata cu aceasta tema cred ca ar trebui sa ma apuc de ceva mai serios ,dar am avut cereri, aceasta ultima va merge la un botez.Probabil ca lucrind cu haine e un defect profesional